Hoe je een goede WordPress website kan oprichten

Hoe je een goede WordPress website kan oprichten

Het is steeds gemakkelijker geworden om zelf een website te maken. Waar het jaren geleden nog Frontpage was van Microsoft office met hoekige websites is er nu WordPress en Joomla. Vooral WordPress is erg populair om zelf een website te maken. Het is erg gemakkelijk geworden. Het begint met het kiezen van de juiste hosting, zoals een ubuntu server. Vervolgens installeer je WordPress en daarna het juiste thema. Hierna is het belangrijk om de site met de juiste content te vullen. Het is niet meer zo moeilijk als tien tot twintig jaar geleden.

Populair in de hele wereld

WordPress is een content management systeem wat zeer populair is in de hele wereld. Het is een groot voordeel. Er werken veel mensen achter de schermen aan WordPress. Het is een open source software en er komen continu updates. Beveiligingslekken worden snel gedicht en daarnaast zijn er ook veel plugins voor specifieke functies van een site. Denk aan contactformulieren, het integreren van social media en tal van andere opties. Het is prettig om deze ondersteuning te hebben. Daarom is het slim om voor WordPress te kiezen. Ook zijn er veel video tutorials en handleidingen die je helpen als er iets niet goed werkt.

WordPress in een paar stappen

Start met het installeren van wordpress. Vervolgens is het belangrijk om een thema uit te kiezen. Hierna maak je een aantal pagina’s aan en zorg je ervoor dat er een menu ontstaat. Ga je bloggen? Dan heb je een grote vriend gevonden in de vorm van WordPress. Installeer eventueel nog een aantal plugins voor de zoekmachines en de site zelf om hem daarna te publiceren. Het is bijna kinderspel. Wanneer het echter te moeilijk is of je er geen tijd voor hebt kun je er altijd een specialist bij halen.

Geen reactie's

Geef een reactie